Invens, jouw oplossing 026 - 4 790 780

Verhuizen .nl-domeinnamen

 

Sinds 1996 worden alle .nl-domeinnamen beheerd door SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). Zij beheert momenteel meer dan 3,5 miljoen .nl-domeinnamen.

Het verhuizen van een domeinnaam naar een andere provider gaat tot nog toe middels een papieren verhuisformulier van SIDN. Maar dit gaat veranderen: per 17 maart 2010 introduceert SIDN het gebruik van tokens. Een token is een unieke digitale code.

Het token wordt door de domeinnaamhouder opgevraagd bij de oude provider. Binnen maximaal vijf werkdagen wordt deze verstrekt. Na ontvangst overhandigt de domeinnaamhouder het token aan de nieuwe provider. Alleen daarmee kan de nieuwe provider de domeinnaam gaan verhuizen.

Het gebruik van het ouderwetse papieren verhuisformulier komt hiermee te vervallen. Dit bespaart domeinnaamhouders en providers veel tijd. De kans op onterechte verhuizingen wordt bovendien veel kleiner.

Invens verzorgt de registratie van domeinnamen voor meer dan zeventig verschillende domeinextensies, zoals .nl, .com en .de, voor zowel bedrijven als particulieren. Na aanvraag van een domeinnaam werkt deze doorgaans binnen drie werkdagen.

Bent u ook geïnteresseerd in een eigen domeinnaam? Invens helpt u graag. Neem hier eens een kijkje.

Invens

Invens webdevelopment is opgericht in begin 2004 als zusterbedrijf van IdenTa. Waar IdenTa zich met name richt op ondersteuning bij vernieuwing, beheer of gebruik van geautomatiseerde omgevingen middels hardware, is Invens gespecialiseerd in de ontwikkeling van software voor intra- en/of internet die uw organisatie ondersteunt.

Invens deelt de visie van IdenTa, die ICT beschouwt als nutsvoorziening zoals gas, licht en water: een voorziening waarop je kunt vertrouwen met een optimale beschikbaarheid en constant kwaliteitsniveau.

Van de producten en diensten van Invens kunt u daarom ook een hoge betrouwbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit verwachten. De technieken en implementatiemethoden waarmee deze factoren bereikt worden spelen een belangrijke rol tijdens het ontwerp en de realisatie van het product. Maar niet meer bij gebruik van het product.

Elke gebruiker moet immers, zonder kennis van of zorgen over achterliggende technieken, gebruik kunnen maken van onze producten en diensten.